Loonadministratie zelf doen of uitbesteden?

Uw loonadministratie zelf doen of uitbesteden aan ons kantoor? Wij bieden kosten- en tijdbesparende oplossingen voor allebei. Wij maken gebruik van moderne software welke mee kan groeien met de ontwikkeling van uw organisatie op het gebied van loonverwerking en HR.

Waarom een loonadministratie bijhouden?

Elke werkgever is verplicht een loonadministratie bij te houden. Met behulp van de loonadministratie kan de belastingdienst inzicht krijgen in de loonbetalingen aan medewerkers.

Als werkgever kan je kiezen om de loonadministratie zelf te doen of de loonadministratie uit te besteden.

Uitbesteden van uw loonadministratie

Veel bedrijven kiezen er voor om de complete loonadministratie uit te besteden. Redenen hiervoor kunnen zijn:

  • Te weinig kennis van wet- en regelgeving;
  • Gebrek aan tijd
samenwerken
samenwerken loonadministratie

Het voordeel van uitbesteden is het administratiekantoor de kennis en ervaring heeft en het risico op problemen met de belastingdienst en/of werknemer beperkt. Medewerkers kunnen hun vragen kwijt bij het administratiekantoor zodat u als werkgever daar geen tijd aan hoeft te spenderen.

Door het uitbesteden van de loonadministratie geeft u als werkgever een deel van de controle uit handen, hierbij kan het zijn dat u belangrijke inzichten mist. Het wil niet zeggen dat u helemaal geen inzicht meer heeft maar wanneer u zelf de loonadministratie invoert bent u meer bewust van de stand van zaken.

Daarnaast zal u nog steeds werk hebben aan de loonadministratie, u moet nog steeds formulieren invullen met de gegevens van nieuwe medewerkers, urenstaten moet u invullen en/of controleren.

Loonadministratie zelf doen

Voor veel werkgevers is het uitbesteden van de loonadministratie een logische keuze, in het verleden was het ook een tijdrovende klus waar veel kennis voor nodig was.

Maar met de nieuwe generatie software voor HR- en loonadministratie is er veel aan het veranderen.

Door gebruik te maken van software, kan er veel tijd bespaard worden en wordt het minder belangrijk om veel kennis in huis te hebben. Met de nieuwe generatie software kunnen tijdrovende processen geautomatiseerd worden. Het verwerken van declaraties en verlofaanvragen  hoeft niet zoals vroeger handmatig verwerkt of berekend meer te worden. Het is mogelijk om het gehele proces te automatiseren van het invoeren van mutaties en controles tot het volledig proces van de maandelijkse loonverwerking.

Door de software worden honderden controles uitgevoerd waarbij het maken van fouten bijna onmogelijk is.

Software Loonadministratie en HR

Hoe veel er ook mogelijk is met automatisering en de nieuwste software, u zal er toch tijd in moeten investeren. U zal een stuk basis kennis van de wet- en regelgeving moeten hebben en u verdiepen in automatiseren. Vergeet ook niet dat het tijd kost om de software te implementeren. Pas als de software goed ingericht is en de processen binnen een organisatie duidelijk zijn begint het besparen van tijd.

Ook is het tegenwoordig een stuk makkelijker om gebruik te maken van integraties en zo software aan elkaar te koppelen waardoor nog meer processen geautomatiseerd kunnen worden. Zo kan de loonjournaalpost automatisch in de boekhouding worden verwerkt, het maandelijkse betaalbestand aan de bank worden geleverd en het urensysteem automatisch de uren doorgeven voor de maandelijkse verwerking.

Kiezen tussen uitbesteden en zelf doen

Het kiezen om de loonadministratie zelf te doen of uit te besteden hangt af in hoeverre u bereid bent om afscheid te nemen van bestaande processen en de tijd wil investeren in het automatiseren van uw HR- en loonadministratie processen.

Als ROTS Loonadministratie dagen wij u uit om een stap verder te kijken dan alleen het uitbesteden van de loonadministratie. De mogelijkheden met software zullen in de toekomst alleen maar verder toe gaan nemen en zullen u steeds meer tijdswinst en kostenbesparing opleveren.

Wanneer u niet zeker weet wat u wilt, gaan wij graag vrijblijvend met u in gesprek zodat u een weloverwogen beslissing kan maken. Neem nu contact op!